Ucuz Etten Yararlanma Yöntemlerinde Uygunsuzluklar
Son zamanlarda Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından ucuza satılan etlerin kasaplar tarafından fahiş fiyatlarla satılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. ESK’nın ucuza sattığı etleri alan kasaplar, marketlerde birkaç saat içinde tükenen etleri 2 katı fiyatla satmaktan geri kalmıyorlar. Bu durum, tüketicilerin ucuz ete erişimini engelliyor.
“Ete Erişimde Sorunlar Yaşıyoruz”
İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, ucuz ete erişimi kolaylaştırmak adına kişi başı 2 kilogram sınırlaması getirildiğini açıkladı. Güzeldere, marketlerde hızla tükenen etlerin stoklanarak fiyatların şişirilmesine dikkat çekti. Aynı anda çok fazla et alan kişilerin, market çalışanları tarafından takip edilmesinin güç olduğunu dile getirdi.
“Dengesiz Arz Talep Problemi”
Güzeldere, tüketicilerin uygun fiyatlı etleri görünce aşırı stok yaparak arz talep dengesini bozduğunu belirtti. İnsanların “Her gün al, ucuz al” prensibine sadık kalarak çalıştıklarını vurgulayan Güzeldere, personelin gece gündüz karkas etleri işleyerek halka ulaştırmak için gayret gösterdiğini söyledi. Güzeldere, herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
“Fiyatlar Ramazan Sonuna Kadar Sabit”
İstanbul PERDER’in ESK ile yaptığı protokol kapsamında, ramazan ayı sonuna kadar et fiyatlarının sabitlendiğini açıklayan Güzeldere, dernek üyelerinin yerel zincir marketlerinde kilogram fiyatlarından örnekler verdi. Buna göre kıyma 379 lira, kuşbaşı et 399 lira, biftek 649 lira, antrikot ve dana pirzola ise 699 lira olarak satılıyor.

More Stories
TÜRKPATENT Ücret Tarifesinde Değişiklik Yaptı
SON DAKİKA: TÜİK’i köşeye sıkıştıran gelişme!: Emekli maaşlarını değiştirmeye yetecek mi?
Son kullanma tarihlerini değiştirip piyasaya sürdüler! Salçadan peynire bin 500 adet ürün