İşte boykotun ekonomiye yansıması: Ekrem Açıkel anlattı

CHP’nin Boykot Çağrılarına Sert Tepkiler

CHP’nin boykot çağrılarının ardından 2 Nisan günü tüketimi durdurma çağrısında bulunuldu. Ancak, tüketimin tamamen durdurulmasına iktidar kanadından sert tepkiler geldi.

Bakanlar sırayla televizyon programlarına çıkarak yurttaşları boykota kesinlikle katılmamaları konusunda uyardı.

Boykotun ardından yapılan açıklamalarda, boykotun etkili olmadığı vurgulandı. Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Anadolu Ajansı’nın haberlerinden detayları paylaştı. AA’nın verilerine göre, normal günlerden daha fazla harcama yapıldı ve boykot gününde normalden iki kat fazla (28 milyar lira) harcama gerçekleşti.

RESMİ RAKAMLARA GÖRE YÜZDE 40 FARK

Kredi kartı ve banka kartı harcamalarının Merkez Bankası ve BKM tarafından kaydedildiğini belirten Açıkel, “Merkez Bankası verilerine göre ocak ayında günlük ortalama harcama 48 milyar lira, şubat ayında ise 49 milyar lira. Anadolu Ajansı ise 2 Nisan’da 28 milyar lira harcama olduğunu belirtti. BKM ve Merkez Bankası verilerine göre günlük ortalama harcama 50 milyar lira. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre boykot gününde 28 milyar lira harcama yapıldı. Aradaki fark 22 milyar lira yani en az yüzde 40. ” dedi.

Related Posts

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Alman devinden kritik uyarı: Merkez Bankası’nın faiz hamlesi TL’yi kurtaramayacak

Commerzbank’ın baş ekonomisti Tatha Ghose, Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde politika faizini yükseltme kararının Türk Lirası’nın değerini koruyamadığını vurguladı. Ghose’a göre, faiz artışı sonrasında TL’nin seyrinde belirgin bir toparlanma görülmedi; aksine güven kaybı yeniden derinleşti.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir