‘Kurkimin’in sağlığa katkıları saymakla bitmiyor!




Kurkuminin Sağlığa Faydaları – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz

İstanbul (İGFA) – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz’dan Kurkuminin Sağlığa Katkıları

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, zerdeçalın ana maddesi olan kurkuminin emilimini artırmak için karabiber ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketilmesini öneriyor. Sağlığımıza bilimsel açıdan kanıtlanmış katkıları bulunan kurkuminin 5 büyük faydası nelerdir?

  • İltihabı azaltıyor, stresi dengeliyor: Kurkumin, antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıcı etki gösterir ve oksidatif stresi dengeleyerek kalp hastalıkları, diyabet ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu rol oynar.
  • Bağışıklık sistemini destekliyor: Kurkumin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mikropların gelişimini engelleyici özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim sistemini koruyor: Sindirim sağlığını destekleyen kurkumin, bağırsaklardaki iltihabı azaltarak sindirim problemlerine karşı fayda sağlar ve irritabl bağırsak sendromu gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
  • Kalp ve damar sağlığına dost: Kurkumin, kalp ve damar sağlığını destekleyerek damar sertliği riskini azaltır ve kan basıncını düzenleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösterir.
  • Zihinsel fonksiyonları destekliyor: Kurkumin, beyin hücrelerini koruyarak hafıza fonksiyonlarını destekler, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önler ve depresyon belirtilerini hafifletebilir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, kurkuminin bu faydalarının yanı sıra yüksek miktarda kullanımının mide rahatsızlığı, baş ağrısı ve ishal gibi yan etkilere yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar ile safra kesesi ve karaciğer rahatsızlığı bulunanların doktor kontrolünde kurkumini tüketmeleri önemle vurgulanıyor.


Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir