Bilal Erdoğan’a yakın fenomenden ‘Hatay’ eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla çokça dikkat çeken Furkan Bölükbaşı bu kez Hatay’dan yaptığı paylaşımla gündem oldu. Bölükbaşı yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen peş peşe depremlerde yerle bir olan Hatay’ın bugünkü durumunu paylaştı.

Paylaşımında Hatay’ın sahipsiz kaldığını ifade eden iktidara yakınlığıyla tanınan Bölükbaşı, çektiği videoda bazı enkazların kaldırıldığını ancak harabe halde pek çok binanın yıkılmayı beklediğini ifade etti. Sosyal medya fenomeni depremin ilk gerçekleştiği dönemde insanların birleşerek bölgeye yardım etmek için seferber olduğunu anımsatırken şu an kentin unutulmaya yüz tuttuğunu aktardı.

Bölükbaşı paylaşımına, “Hatay’ı daha çok hatırlamalıyız. Sahipsiz kalmış insanlar” notunu düştü. Başka bir paylaşımında ise şöyle dedi:

“Hatay’dan geriye kalan hayalet bir şehir. Bütün işimizi gücümüzü bırakıp burayı ayağa kaldırmalıyız. Görmeden anlaşılmıyor”

VALİ ENKAZ KALDIRMA HIZIYLA ÖVÜNDÜ

Hatay’da depremin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Masatlı ise Bölükbaşı’nın paylaşımlarının aksine iyimser konuştu. Vali Masatlı kentte yürütülen çalışmaları anlattı. Sabah’da yer alan haberde, Amasya Valiliği’nden bölgeye koordinatör Vali olarak görevlendirilen ve daha sonra Hatay Valiliği görevine atanan Masatlı’nın enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 97,5’ini 10 buçuk ay gibi rekor sürede bitirildiği ifade edildi.

Haberde Vali Masatlı ise şunları söyledi:

“Deprem 2 bin atom bombası etkisi gösterdi. Depremden sonra bölgeye gelen Japon görevliler, ‘Biz bu yıkımı 4 yılda kaldıramayız’ dediler ama biz bunu 10,5 ay gibi kısa sürede bitirdik”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir