İstanbul’da ‘imza’ muamması: İmamoğlu’ndan bir günde ikinci çıkış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir günde ikinci kez çağrıda bulundu. İstanbul trafiğini rahatlatacak Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu, yaklaşık iki yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını bekliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X’ten paylaştığı videoda vatandaşların görüşüne yer verdi.

İmamoğlu, paylaşımına “Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu’nun projesi bakanlıkça onaylı, kredisi hazır, biz çoktan hazırız. İstanbullular o bir imzayı güçlü bir şekilde istiyor” notunu düştü.

27 HAZİRAN’DA BEŞİNCİ BAŞVURU YAPILDI

18,5 kilometrelik uzunluk ve 10 istasyondan oluşan Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Projesi, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerini kapsayan; Avrupa yakasında raylı sistem erişimi olmayan yaklaşık dört milyon İstanbullu için hizmet potansiyeline sahip proje olarak dikkat çekiyor.

İşte o video:

BİR TÜRLÜ OLUMLU YANIT ALINAMADI

İBB yetkililerinden alınan bilgilere göre, hattın geçerliliğini yitiren projeleri ve fizibilite raporu İBB tarafından yeniden çalışılarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) onayına sunuldu ve Temmuz 2022’de onaylandı. Bakanlık onayını takiben, iki yıla yaklaşan süreç içerisinde 2022, 2023 ve 2024 Kamu Yatırım Programlarına alınması için dört kere başvuruldu. Ancak olumlu bir yanıt alınamadı ve uluslararası kredi kullanımı için gerekli olan bu süreç tamamlanamadı. İBB, dört kez reddedilen bu proje için şimdi beşinci kez başvuru yapıyor.

İKİNCİ MESAJ ŞİLE,

Bugün “İBB Tesislerinde Güneş Enerjisi Sistemi Yatırımları Tanıtım Toplantısı”nda konuşan “Enerji meselesi, ülkemiz için çok kritik bir mesele” diyen İmamoğlu, Şile Kömürcüoda’da açılması planlanan çöp gazından enerji üretim tesisinin yatırım planına alınması çağrısını yineledi.

ERDOĞAN’A “KÖMÜRCÜODA’YI İMZALA” ÇAĞRISI

İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bu anlamda kapasiteleri arttırmak adına da yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çok yakınımızda, Odayeri’nde açtığımız bu tesisin bir benzerini de Kömürcüoda’da, Şile’de açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmanın, yine Avrupa’nın bir başka büyük tesisini, en büyüklerinden birini yapmayla ilgili son aşamaya geldiğimizi ve uzun süredir yine Cumhurbaşkanlığı onayını, yatırım planına alınmasını beklediğimizin de altını çizmek istiyorum.

Attığımız her milli adım, yani bu dediğimiz işler, kendi kaynağından enerji üreten, yine 1,5 milyona yakın insanın yaşadığı bir kentin enerjisini verebilecek güce sahip bir tesisin yapılması adına, uzun süredir beklememizin tek sebebi; bir mürekkep ve bir kalem. İmza atacak ve biz yol yürüyeceğiz. Bu anlamda Şile Kömürcüoda’da açmak istediğimiz atık yakma tesisinin, bir an önce Cumhurbaşkanlığı Yatırım Planı’na alınması konusunda da çağrımızı yapıyoruz. Fırsat bulduğumuz her alanda ve her ortamda bunları hatırlatacağımızı, böylesi bir milli yatırımın, milli bir meselenin hangi saiklerle engellendiği hususunun da sorusunu sorarak, her konuşmamın içine bunu katacağımı buradan belirtmek isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir