Limonun 10 mucizesi! Topuklara sürün gribiniz geçsin, vanilyayla karıştırın kötü kokular gitsin

1- Doğal roll-on limon

Ter kokusu mücadele edilmesi güç olan bir kişisel temizlik problemidir. Kimileri böyle bir sorun yaşamazken kimileri çeşitli sebeplere bağlı olarak ter kokusuyla mücadele etmek zorundadır. Hem kişiye hem de çevreye verdiği kokuyla can sıkıcı olan ter kokusunu limonla kökten çözmek mümkün. Limonun içinde bulunan asit koltuk altında oluşan bakterileri öldürebilme gücüne sahiptir. Eğer duştan sonra koltuk altınıza limon sürerseniz ter kokusu probleminizden eser kalmaz. İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan tamamen doğal olan bu yöntemi denemekte fayda var.

2- Topuklara sürün gribiniz geçsin

Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında kitlesel bir sağlık sorununa dönüşebilen grip, kişinin günlük hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalık diyebiliriz. Bu süreçte hem bitkisel hem de tıbbi yöntemlerle hastalıktan kurtulmak için birçok yöntem deneriz. Limonun mucizesi yine burada devreye giriyor. Yüzyıllardır süre gelen gelenekler diyor ki; limonu ikiye bölüp topuklarınıza 10 dakika boyunca sürerseniz gribinizden eser kalmaz.

3- Paslara limonla son

Limonun faydaları saymakla bitmiyor demiştik. Küçük sarı mucizenin bir başka mucizesi de paslanmış eşyalarınızla ilgili. Paslanan malzemeleri temizlemek için birçok yöntem olabilir. Ancak kimyasal ürünlere onlarca lira harcamak yerine limonla bu sorunu kökten çözebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey paslanan ürününüzü limonlu suyun içinde bekletmek ve sonrasına suyun içinden çıkararak temizlemek.

4- Diş ağrısını dindiriyor

‘Limonun bu kadar faydası olur mu’ demeyin. Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği olan limonun diş ağrılarına iyi geldiği çok az kişi tarafından biliniyor. Öte yandan kırışıklık, lekelenme gibi cilt sorunlarını onarmada görev yapan limonu asidi cildinizi yakmayacak formata getirip kullanabilirsiniz.

5- Kötü kokuları yok eder

Gelelim limonun ev temizliğindeki yerine. Eve sinen kötü kokular bazen ne kadar havalandırırsanız havalandırın baş belası olabiliyor. Ancak limon bu sorunu da ortadan kaldırmakla görevli. 2 adet limonun suyu ve 1 kaşık vanilyayı kaynatmak için bir kaba alın ve içindeki limonun suyu bitene kadar kaynatın. Bu basit işlemin sonunda evinizdeki tüm kötü kokuların buharlaşıp yok olduğunu göreceksiniz.

6- Limonla dinç kalmak mümkün

Bağışıklığı güçlendirmede limonun gerçek bir kahraman olduğunu hepimiz biliyoruz. Topuklardan sonra limonun sürüldüğünde direkt etkisini gösterdiği diğer bölgemiz bileklerimiz. Yorgun hissediyorsanız, halsizseniz hemen bileklerinize limon sürün dakikalar içinde dinç hissetmeniz mümkün.

7- Elinizi limonlayın

Limonun kötü kokuları yok etmede ne kadar başarılı olduğunu vanilya ve limon tarifini uyguladıysanız biliyorsunuz demektir. Elleriniz uzun süren bir temizliğin ardından kimyasal koktuysa ya da başka kokular elinize sindiyse ellerinizi limonla ovalamanız bu sorunu çözebilir.

8- Daha kaliteli bir uyku için limon

Sabahları yorgun uyanıyor geceleri kaliteli bir uyku çekemiyorsanız başucunuza bir limon koyabilirsiniz. Salgıladığı kokuyla odanın havasını ve enerjisini temizleyen limon uyku sağlığınızı artırabilmeyi vadediyor.

9- Diş etlerini onarıyor

Diş problemleri dönem dönem hepimizin sorunu haline geliyor. Diş etlerindeki kanamalar bazen çok can sıkıcı olabiliyor. İnanabiliyor musunuz limon diş eti hastalıklarına da çok iyi geliyor. Diş etlerini güçlendiren ve sağlıklı olmasını sağlayan limonu kullanmadan önce elbette diş hekiminize danışmanızda fayda var. Ancak genel olarak limon suyuyla yapılmış bir gargara diş etleriniz için oldukça faydalı olacaktır.

10- Kanser riskini azaltıyor

Karaciğer yağlanmasını önleyen, bağırsakları koruyan ve hücre hasarını önleyen limonun kanser riskini de azalttığı biliniyor. Kalp ve damar sağlığını koruma gücüne sahip olan limonu öğünlerinizden ve hayatınızdan eksik etmemenizde fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir