Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) Tedavisi Devam Ediyor

Bu yıl nisan ve mayıs aylarında, KKKA tedavisi için toplam 16 hasta, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Tedavisi tamamlanan 8 hasta hastaneden taburcu edilirken, maalesef 2 hasta yaşamını yitirdi.

Hastanede KKKA teşhisi konulan 6 hastanın tedavisi ise hala devam ediyor.

Çıplak Elle Keneyi Koparan Kişi Tedavi Ediliyor

Koyulhisar ilçesi Yalnıztepe köyünde hayvancılıkla uğraşan 48 yaşındaki M.K, yaklaşık 1 hafta önce büyükbaş hayvanın üzerine yapışan keneyi çıplak elle koparmıştı.

Elinde yara oluşan M.K, rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından Koyulhisar İlçe Hastanesi’ne götürüldü.

KKKA teşhisi konulan M.K, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

İlçenin Kalebaşı köyünde 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü ise 3 gün önce keneye maruz kaldı ve Reşadiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak daha sonra sevk edildiği Tokat Devlet Hastanesi’nde maalesef yaşamını yitirdi.

Related Posts

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.

Yiyecekleri az çiğneyen çocuklarda obezite daha sık görülüyor

Japonya’da yapılan araştırmaya göre az çiğneyen, hızlı ve ağzı doluyken yiyecek tüketen çocukların obeziteye yatkınlık gösterdiği tespit edildi.

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı