Ünlü Fon Yöneticisinden Çılgın Altın ve Bitcoin Tahminleri!

Equity Management Associates’in Yönetici Ortağı ve Kurucusu Larry Lepard’a göre, Orta Doğu’daki gerginlik tırmanır ve ‘tam bir felakete’ dönüşürse altın fiyatı günlük 100 doların üzerinde çılgın kazançlar elde edecek. Ayrıca, Bitcoin rallisinin de bunu takip edeceğini söylüyor.

Parlak metal, bunun kokusunu hep ilk alan olur!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Orta Doğu’daki kargaşa yatırımcıları diken üstünde tutuyor. Doğal olarak, altın da buna ilk tepki veren varlıklardan biri oldu. Böylece, Cuma günü 2.000 dolarlık kritik psikolojik seviyenin üzerine çıktı. Diğer bir ifadeyle 2,5 ayın en yüksek seviyesine yakın işlem gördü. Larry Lepard, İsrail-Hamas savaşı kızıştıkça altının günlük 100 doların üzerinde kazançlar elde etmesinin şaşırtıcı olmayacağını söylüyor. Bu doğrultuda Lepard, şu açıklamayı yapıyor:

Altın çok kısa bir süre içinde çok yükseldi. Bu da savaşın ve tahvil piyasasındaki temel sorunun kokusunu almanın bir kombinasyonu. Jeopolitik sorunlar ortaya çıktığında, altın bunun kokusunu ilk alan olma eğilimindedir. (…) Fed, faizleri artırmaya devam ederse tahvil piyasasını kıracaklarını biliyor. Çoktan kırmış olabilirler ama öyle bir kıracaklar ki telafisi mümkün olmayacak. Bu yüzden parasal gevşemeye doğru gittiğimizi düşünüyorum. Ve altının kokusunu aldığı şey de bu. Altın aynı zamanda savaş kokusu da alır ve istikrarsızlık olduğunda altın her zaman yükselir.

Altın ve Bitcoin yatırımcıları için çılgın kazançlar mı geliyor?

Larry Lepard’a göre, bu da borsada %30 ila %50 arasında büyük bir satış anlamına geliyor. Altın için bu, günlük 100 dolardan fazla fiyat hareketine dönüşecek. Ayrıca, Bitcoin de muhtemelen bir noktada bunu takip edecektir. Lepard, Mart 2020’de Fed’in ABD ekonomisini desteklemek için devreye girmesini hatırlatıyor. Bu dönemde altın fiyatının yükselerek rekor seviyelere ulaşmasıyla benzer büyüklükte fiyat hareketleri öngörüyor. Bu bağlamda yönetici, şu yorumu yapıyor:

Altın fiyatı günde yüz dolar arttı, iki gün arka arkaya. Bunu asla göremezsiniz. Ve bu sefer yine böyle bir şey olacak. Bu yüzden herkesin buna hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum.

En iyi durum senaryosunda bir altın ve Bitcoin coşacak!

Larry Lepard, İsrail-Hamas savaşının büyük bir bölgesel çatışmaya ya da Üçüncü Dünya Savaşı benzeri bir duruma dönüşmediği en iyi senaryoda bile altın fiyatının 2.100 doları geçtikten sonra 2.500 dolara ulaşabileceğini söylüyor. Bu tahminini ise şu şekilde izah ediyor:

Altın çok önemli bir seviye olan 2.100 doları aşacak. Ve bunu aştığında insanlar tüm zamanların en yüksek seviyesini kovalayacak. Biz de 2.500 dolar, hatta belki 3.000 dolar seviyesinde olacağız. Savaşta mutlak bir en iyi durum olduğunu varsayarsak, hala parasal ve ekonomik olarak mahvolmuş durumdayız. Bitcoin de muhtemelen güvenli liman teklifini yakalayacak ve altının rallisini takip edecek. Gelecek yılın ortasından sonuna kadar hedefim 2.500 ila 3.000 dolar altın ve 50 bin ila 100 bin dolar Bitcoin. Bu, savaşta en iyi durum senaryosunu göre bir tahmin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir